Munkaerőhiány miatt összeomlóban a kormányablakok rendszere

Desktop
Olvasónk fotója, köszönjük
Olvasónk fotója, köszönjük

A kormány célja, hogy tovább egyszerűsödjön a közigazgatási ügyek intézése - mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára szerdán. Mi pedig reméljük, hogy talán ez lesz a kormányablak-mizéria megoldása, már ha az onnan hiányzó embereket nem sikerül pótolni.

A Keleti és a Nyugati pályaudvarban nem is olyan régen megnyitott Kormányablak-irodák (remélhetőleg csak ideiglenesen, de) bezártak, vannak olyanok, ahol nem lehet mindenféle ügyet intézni, és szinte mindegyikben "hajnalban" kell menni jó sorszámért. Vagy egyáltalán sorszámért. 

Létszámhiány van. Annyira, hogy a HVG úgy értesült, hogy Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár keddre a kormányhivatalokat vezető húsz kormánymegbízottat és a 29 fővárosi kerületi kormányhivatal vezetőjét is összehívta, hogy megtárgyalják, hogyan lehetne enyhíteni a drámai mértékű munkaerőhiányon. (A létszámhiány valószínű okairól is náluk olvashattok.)

Mindenesetre szerdán, Debrecenben (az új kormányhivatali épület átadásakor) a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a következőket mondta: "A kormány célja, hogy tovább egyszerűsödjön a közigazgatási ügyek intézése. Az elmúlt években a magyar közigazgatás történetének egyik legnagyobb reformját hajtották végre; átalakult a szervezeti rendszer, létrejöttek, megerősödtek a kormányhivatalok és kiépült a kormányablakok hálózata is. 

Az államtitkár fontos célnak nevezte, hogy a közigazgatással kapcsolatba kerülő emberek a jövőben még egyszerűbben, könnyebben intézhessék ügyeiket. A kormány előtt van az a jogszabálycsomag, amely a többi között a felesleges bejelentési kötelezettségek elkerüléséről, az egyes eljárások további egyszerűsítéséről szól. A változtatásoknak köszönhetően a közigazgatás még inkább a magyar emberek érdekében végezheti majd a munkáját."

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek