Kitilthatják a szeszes italokat a trafikokból, fokozott razzia indult

Desktop
a kép illusztráció

Kitiltaná a dohányboltokból a szeszes italokat Kőbánya képviselő-testülete. A trafikok létesítésének és működésének szigorítására vonatkozó javaslatokat elküldik az illetékes miniszterelnöki biztosnak.

Naponta érkeznek lakossági panaszok a trafikok környékén kialakult áldatlan állapotokkal kapcsolatban az önkormányzathoz. A helyieket felháborítja, hogy egyes trafikok lényegében kocsmaként működnek. A vevők egy része az üzlet előtt italozik, szemetel és ott végzi el szükségleteit is. Rendszeresen előfordul, hogy az italozók belekötnek a járókelőkbe is - írja az önkormányzat.

Kőbánya közterületein 2016. januárja óta tilos az alkoholfogyasztás. A rendelet szerint a trafikok üzemeltetőinek meg kell akadályozniuk a szeszes ital fogyasztását az üzlet 10 méteres körzetében, azonban ez nem történik meg, hiába járőröznek a közterület-felügyelők rendszeresen a dohányboltok környékén. A megoldás az lenne, ha végleg megtiltanák az alkohol árusítását a trafikoknak.

D. Kovács Róbert polgármester a közterület-felügyelet fokozott ellenőrzését rendelte el a kőbányai dohányboltok környékén, amihez kérte a rendőrök és a polgárőrök segítségét is. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?