Sok társasház jelentkezett a felújítási programra, háromszorosára emelte a támogatási keretet az önkormányzat

Desktop
(forrás: kobanya.hu)

Kőbánya idén második alkalommal hirdette meg a társasházi és lakásszövetkezeti ingatlanok felújítását szolgáló pályázatát. 2018-ban közel 100, idén viszont már 234 lakóközösség pályázott a vissza nem térítendő támogatásra - írja az önkormányzat.

A pályázaton elnyert hozzájárulás a beruházási költségek 30 százaléka. Az igénylések nagy száma miatt a képviselő-testület az eredeti, 150 millió forint keretösszeget több mint háromszorosára, 489 millió forintra emelte, így 221 lakóközösség jutott hozzá a támogatáshoz. 

A legtöbben a villamosenergia-hálózat felújítására, illetve bejárati ajtók, kapuk cseréjére fordították tavaly az elnyert támogatást, idén pedig a liftfelújítás a legnépszerűbb, sokan emellett az elektromos hálózat felújítására, tető- és homlokzatjavításra, valamint gázvezetékcserére és a villámhárító rendszer felújítására pályáztak.

A nyertes pályázókkal az önkormányzat szeptemberben köti meg a támogatási szerződést, az elnyert összegek felhasználására pedig 12 hónap áll a lakóközösségek rendelkezésére.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?