Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény

1102 Budapest, Füzér u. 32. | +36-1-260-9959/Kőrösi Kulturális Központ | http://www.korosi.org
Desktop

A helytörténeti gyűjtemény állandó kiállítása a muzeológia hagyományos és modern eszközeit felhasználva mutatja be Kőbánya két aranykorát. Az első kiállítótérben a 19. század első felének felvirágzásával ismerkedhetnek meg a látogatók. A másik terem pedig a dualizmus idején kezdődött iparosítás eredményeit mutatja be egy-egy emblematikus gyár történetén keresztül. Az előzményeket és a köztes időszakot kisfilmek foglalják össze. A tárlat a második világháborúval zárul.  

A Helytörténeti Gyűjtemény első időszaki kiállítása Kőbánya egyik tradicionális iparága, a tégla- és porcelángyártás múltját tárja fel a Drasche Gyár, illetve a Kőbányai Porcelángyár történetének feldolgozásával. Egy A 200-nál több tárgyat a porcelángyár volt dolgozóitól kapta kölcsönbe az időszaki tárlat rendezője. A tervek szerint egy évig látogatható. (Forrás: korosi.org)

A gyűjtemény civil kezdeményezésre jött létre, korábban a 1102 Bp., Halom u. 39. szám alatt, egy alagsori helyiségben működött. Az új otthonául szolgáló, helyi védettséget élvező, felújított épület átadására 2019. június 28-án, a Szent László Napok keretében került sor.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Verbai Lajos gyűjteményvezető
Telefon:+36-1-260-9959/Kőrösi Kulturális Központ
Email:verbai.lajos@korosi.org, korosi@korosi.org
Honlap:http://www.korosi.org
Facebook:https://www.facebook.com/KobanyaiHelytortenetiGyujtemenyBaratiKore
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.