Budapesti Műszaki Szakképző Centrum Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakközépiskolája

1101 Budapest, Salgótarjáni út 53/B. | +36-1-261-2615 | http://www.pataky.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Iskolánk egy 1940-ben épült 12 évfolyamos gimnázium épületében alakult 1961-ben. Az ekkor beindított szakközépiskolai program egy jól működő középiskola hagyományaira és a gyorsan felfutó, lendületesen fejlődő elektronikai iparágra épült. A kezdetben két rádióműszerész osztállyal beindult képzés az eltelt 40 év során folyamatosan bővült, többször átalakult, követve az ipar és a javító-szolgáltató szféra változó igényeit.

Iskolánk mellett 1973-ban korszerű tanműhely épült, majd 1986-ban az egész négyszintes főépületet birtokba vettük. Az így kialakult otthonunk jó körülményeket biztosít a tanítási, nevelési és szakképzési munkához, mely a négy középiskolai és az arra épülő szakképző évfolyamokon folyik.

A 60-as évek vége óta részt veszünk a műszaki tanárképzésben. Jelenleg is több vezetőtanár közreműködésével végezzük ezt a tevékenységet. Az utóbbi években a BMF Kandó Kálmán Műszaki Főiskola mérnöktanár-képzésén kívül bekapcsolódtunk az ELTE informatika ill. a humán szakos főiskolai tanárképzésébe is. A fenntartó önkormányzat is támogatja ezt a munkánkat, és 1998-ban megkaptuk a Fővárosi Gyakorlóiskola státuszt.

Ez a folyamatos fejlődés és átgondolt iskolaépítési munka, mely az elmúlt évtizedekben folyt, meghozta gyümölcsét. Létrejött egy a hagyományaira, a jó eredményeire méltán büszke, országos hírű híradásipari-informatikai szakközépiskola.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-261-2615
Email:pataky@pataky.hu
Honlap:http://www.pataky.hu
Facebook:http://www.facebook.com/patakyszki
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.