BVHSZC Giorgio Perlasca Szakközépiskolája és Szakiskolája

1106 Budapest, Maglódi út 8. | +36-1-262-5790/Titkárság, +36-1-262-2669/Tanári | http://www.perlasca.sulinet.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A kezdetekben Maglódi Úti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző, majd Maglódi Úti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakmunkásképzőként szerepeltünk az oktatási intézmények sorában. Az alapító okirat szerint 1983-ban váltunk önálló iskolává.

1986-ban kezdte meg tanulmányait az első szakközépiskolai osztály.

1991-ben indítottuk el az integrált képzési rendszert, amely rugalmasan alkalmazkodott a tanulók képességeihez, ill. elképzeléseihez: a szerényebb képességű tanulók a biztosabb végzettséggel kecsegtető szakmunkás ágon folytatták tanulmányaikat, és a szakmunkás-bizonyítvány megszerzése után – már érettebb fejjel – kaptak lehetőséget levelező tagozaton az érettségi bizonyítvány megszerzésére. A felkészültebbek érettségi bizonyítványt, majd technikusi képesítő oklevelet szerezhettek.

1992-ben, a volt szocialista országok iskolái közül elsőként nyertünk felvételt a Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Iskolák Európai Szövetségébe (AEHT ), amelyben - bátran állíthatjuk - azóta is egész Európában érzékelhetően meghatározó szerepet játszunk. Rendezvényeinken tucatnyi országból érkeznek résztvevők, és mindent elkövetünk, hogy tanáraink és tanulóink segítségével minél teljesebben mutassuk be a magyar gasztronómia és kereskedelem legfőbb értékeit.

Kiemelkedő esemény volt 1996-ban az Európai Karácsonyok rendezvénysorozata, amely száznál több külföldi vendéggel, mozgalmas szakmai és kulturális programokkal, színpompás zenés felvonulással, a budapesti Karácsonyi Vásár nyitóakkordja volt. Ekkor egy héten át az Európai Karácsonyok fővárosaként figyelt ránk a világ. A nemzetközi kiállítás résztvevői az iskolák standjain keresztül ismerhették meg a karácsonyi vendégvárási szokásokat.

1997-ben lehetőséget kapott az iskola arra, hogy újra nevet változtasson. E lehetőséget kihasználva egy olyan ember nevét választottuk, akinek tettei, és élete azokat az értékeket hordozzák, melyeket az iskola is közvetíteni kíván a tanulók, a szülők felé. Ez az ember Giorgio Perlasca volt, aki a II. világháború során több mint 5200 ember életét mentette meg Budapesten. Így az iskola 1997-től Giorgio Perlasca Kereskedelmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakmunkásképzőként folytatta oktató, nevelő munkáját.

1998-ban - a törvényi változásokat követve - az integrált képzést felváltó helyi tanterv alapján kezdtük el az oktatást (lehetőség szerint megőrizve az előző rendszer legértékesebb elemeit.)

1999-ben megindult az idegenforgalmi képzés, 2001 óta pedig a kerettantervek beindulásával alakult ki a mostani óra- és tantárgyszerkezet.

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek