Szent László Gimnázium

1102 Budapest, Körösi Csoma Sándor út 28-34. | +36-1-262-3599 | http://www.szlgbp.sulinet.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Budapest Kőbányai Önkormányzat Szent László Gimnázium nappali tagozatán évente mintegy 850 tanuló folytatja tanulmányait, öt párhuzamos osztályban. Az 1915-ben, Lechner Ödön tervei alapján épült iskola működtetésére, felújítására a Kőbányai Önkormányzat rendkívül sokat fordított a kilencvenes években. 1997-ben befejeződött a gimnázium épületének rekonstrukciója, melynek eredményeképpen az intézmény az egyik legjobb adottságú fővárosi középiskola lett.

A Szent László Gimnázium pedagógiai programja és elért eredményei alapján az Oktatási Minisztérium pályázatán elnyerte a Tehetséggondozó középiskola címet.

Elsősorban felsőfokú továbbtanulásra készítjük fel tanítványainkat, de érettségi utáni munkába állásukat, illetve szakirányú továbbtanulásukat segíti elő az informatika és a tömegkommunikáció szak, valamint a természettudományi osztályban a környezetvédelem alapjainak megismerése.

Az érettségit megelőző két évben - a tagozatos tantárgyon kívül - egy további tantárgyat emelt szinten választhatnak. Ez elősegíti a felkészülést a továbbtanulásra, illetve az emelt szintű érettségi letételére.

1993-ban a gimnázium egy 1000 m2-es tornacsarnokkal gazdagodott, mely az iskola felújított sportpályáival, tornatermével együtt kiemelkedően jó feltételeket teremt a sportoláshoz.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-262-3599
Email:sztlaszlotitkarsag@gmail.com
Honlap:http://www.szlgbp.sulinet.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek