Szent László Gimnázium

1102 Budapest, Körösi Csoma Sándor út 28-34. | +36-1-262-3599 | http://www.szlgbp.sulinet.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Budapest Kőbányai Önkormányzat Szent László Gimnázium nappali tagozatán évente mintegy 850 tanuló folytatja tanulmányait, öt párhuzamos osztályban. Az 1915-ben, Lechner Ödön tervei alapján épült iskola működtetésére, felújítására a Kőbányai Önkormányzat rendkívül sokat fordított a kilencvenes években. 1997-ben befejeződött a gimnázium épületének rekonstrukciója, melynek eredményeképpen az intézmény az egyik legjobb adottságú fővárosi középiskola lett.

A Szent László Gimnázium pedagógiai programja és elért eredményei alapján az Oktatási Minisztérium pályázatán elnyerte a Tehetséggondozó középiskola címet.

Elsősorban felsőfokú továbbtanulásra készítjük fel tanítványainkat, de érettségi utáni munkába állásukat, illetve szakirányú továbbtanulásukat segíti elő az informatika és a tömegkommunikáció szak, valamint a természettudományi osztályban a környezetvédelem alapjainak megismerése.

Az érettségit megelőző két évben - a tagozatos tantárgyon kívül - egy további tantárgyat emelt szinten választhatnak. Ez elősegíti a felkészülést a továbbtanulásra, illetve az emelt szintű érettségi letételére.

1993-ban a gimnázium egy 1000 m2-es tornacsarnokkal gazdagodott, mely az iskola felújított sportpályáival, tornatermével együtt kiemelkedően jó feltételeket teremt a sportoláshoz.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-262-3599
Email:sztlaszlotitkarsag@gmail.com
Honlap:http://www.szlgbp.sulinet.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek