Zrínyi Miklós Gimnázium

1108 Budapest, Mádi u. 173. | +36-1-261-2594 | http://www.zmg.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Általános, emelt angol oktatással képzésünk az általános gimnáziumi tantervre épül, azzal a kitétellel, hogy itt a diákok első nyelvként az angolt tanulják emelt óraszámban (heti 5 óra), míg a második nyelv kötelezően a német.

Közbiztonsági képzésünket a Budapesti Rendőr-főkapitányság segítségével indítottuk. Az általános gimnáziumi tanterv mellett önvédelmi sportot, valamint jogi és rendvédelmi ismereteket is tanulnak a felvételt nyert diákok. A kötelezően tanult két idegen nyelv közül az angol emelt óraszámú.

Idegenforgalmi osztályunkban az első két évfolyamon az általános tantervi órák mellett művelődéstörténetet és idegenforgalmi földrajzot is tanulnak tanulóink. A harmadik tanulmányi évtől a diákok választhatnak az érdeklődésüknek megfelelően az utazás és turizmus, illetve a gazdasági ismeretek tantárgyak közül. Az első idegen nyelvet (angol) emelt óraszámban tanítjuk.

Nyelvi előkészítő évfolyam: az ide jelentkező tanulók ötéves képzésben vesznek részt. Az első tanévben heti 14 órában tanulnak angol nyelvet, emellett a második idegen nyelv (spanyol vagy német) tanulását is megkezdik heti 4 órában. Az informatika (4 óra), tanulásmódszertan-önismeret (2 óra), testnevelés és sport (5 óra) tanulása mellett az alapkészségeket igénylő tárgyakból (magyar, matematika) szintentartó, elmélyítő foglalkozásokon vesznek részt. Az előkészítő évfolyam teljesítése után a tanulók az angol nyelvet továbbra is emellett óraszámban tanulják (heti 5 óra), mellette folytatják a második nyelv tanulását (heti 4, majd 5 órában), és általános tantervi képzésben részesülnek.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-261-2594
Email:zmg@zmg.hu
Honlap:http://www.zmg.hu
Facebook:https://www.facebook.com/zrinyimg
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek