Kőbánya Sport Club

1105 Budapest, Ihász u. 24. | +36-1-260-9959/125/Iroda | http://kobanyasc.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A sportegyesület 1967-ben alakult X. kerületi Természetbarát Sportkör néven azzal a céllal, hogy összefogja a kerület lakosságát és mindazokat a dolgozókat, akiknek munkahelyén nincs, vagy nem működik természetjáró szakosztály. Később a tömegsport mozgalom elősegítése indokolttá tette, hogy ne csak egy, hanem több sportágban is szervezzen a sportkör csoportokat. Ezért 1976-ban újjá szervezték és Kőbányai Petőfi Sportkör néven folytatta tevékenységét ún. lakóhelyi sportegyesületként. 1987-ben a sportkör közgyűlése úgy határozott, hogy nevet változtat, mely döntés alapján a továbbiakban Kőbánya Sport Club néven szerepel.

2005-ben jelentős változás történt az egyesület életében, amikor a Bp. Spartacus úszó szakosztályából - itt versenyzett az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina is - átvette a sportolókat és a szakembereket is. A pekingi olimpia után az egyesület az országos sportegyesületi rangsor első helyére került és azóta is - elsősorban úszói révén - a legsikeresebb egyesületek között szerepel, így tagja a Magyar Olimpiai Bizottság Sportegyesületi Bizottságának is. Azóta gazdagodtunk egy birkózó, egy ökölvívó, egy sakk és egy öttusa szakosztállyal, hogy csak az olimpiai sportágakat említsük. De természetesen büszkék vagyunk testépítőinkre, harcművészeinkre és szabadidős sportolóinkra, akik kézilabda és asztalitenisz sportágban rendszeres bajnokságban vesznek részt.

A fenti cím az egyesület székhelye, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ 57-es irodájában érhető el.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-260-9959/125/Iroda
Email:ksc@kobanyasc.hu
Honlap:http://kobanyasc.hu
Facebook:https://www.facebook.com/pg/kobanyasportclub
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek