Indulhat a fejlesztés az 1-es, 3-as villamosok vonalán

Desktop
Uniós források bevonásával 2015-ig felújítják az 1-es villamos Bécsi út és Puskás Ferenc Stadion közötti szakaszát, valamint a 3-as villamos leromlott szakaszait, az áramellátási berendezésekkel együtt. A projekt támogatási szerződését vasárnap írták alá – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A több mint 40 milliárd forintos beruházás keretében megújul a két villamosvonal vágányhálózata; Budapesten először az 1-es óbudai és Fehérvári útig vezető szakaszán, illetve a 3-as villamos Kőbánya központján átvezető szakaszán füves vágányokat létesítenek. A vonalakon új váltók létesülnek, így forgalmi akadályok, zavarok esetén rövidebb szakaszon kell buszokkal pótolni a villamosokat. A fejlesztés során a nagyobb közúti csomópontok is megújulnak, a villamosok érzékelésére alkalmas jelzőlámpa-rendszerek épülnek, melyek segítségével gyorsabban érik el úti céljaikat a fővárosban közlekedők. A megállóhelyi peronok színvonala is lényegesen javul, megközelítésük akadálymentessé válik liftek beépítésével, valamint a gyalogos átkelőhelyek átalakításával. Új perontetők épülnek, megújul az utastájékoztatás is valamint a peronok magasságának megemelésével könnyebbé válik a járművekre történő le-és felszállás. A BKK új, alacsonypadlós járművek beszerzését is tervezi az 1-es és 3-as vonalakra. Az új villamosok padlószintje már egy magasságban lesz az új peronéval, ezáltal a vonalak teljes körűen akadálymentessé válnak. A beruházás teljes költsége 41 milliárd forint, ennek csaknem 94 százalékát állja az Európai Unió, az önrészt pedig a Fővárosi Önkormányzat biztosítja.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek