Mától érvényes a szmogriadó tájékoztatási fokozata

Desktop
Fotó: eduline.hu
Tarlós István főpolgármester a szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt - további intézkedésig - elrendelte Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A hivatal közleménye szerint a kisméretű szálló por egy napra számított átlageredménye február 6-án a város hét, míg február 7-én négy mérőpontján elérte majd meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, a köbméterenként 75 mikrogrammot, és a meteorológiai előrejelzés szerint szerdán javulás nem is várható. A  főpolgármester kéri a lakosságot, hogy lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, inkább a közösségi közlekedést vegyék igénybe, mérsékeljék a gépjárművek alapjárati üzemeltetését, a szilárd- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, a szolgáltató, illetve termelő tevékenységet ellátó létesítmények pedig csökkentsék károsanyag-kibocsátásukat.

 A tájékoztatási fokozatot akkor rendelik el, amikor a határértéket meghaladó szálló por veszélyt jelent a lakosság különösen érzékeny csoportjaira (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek). A veszélyeztetett csoportba tartozóknak ilyenkor érdemes elkerülniük a nagyobb járműforgalom által érintett tereket, útszakaszokat, kerülniük kell a szellőztetést, a szabadban való tartózkodást.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?