Így közlekedhetünk az Újköztemetőnél

Desktop
(forrás: BKK)
Mindenszentekkor és halottak napján, valamint a hozzájuk kapcsolódó hosszú hétvégén több rendkívüli járatot is indít a BKK a temetők egyszerűbb megközelíthetősége érdekében, több vonalon pedig sűrűbben indítják a járműveket. A várhatóan rendkívül nagy autós forgalom miatt a BKK és a rendőrség is azt javasolja, hogy aki teheti, használja a tömegközlekedést.
 
Idén mindenszentek november elsejére, péntekre, míg halottak napja november másodikára, szombatra, a hosszú hétvége második napjára esik. A legfontosabb tudnivalók ezekre a napokra:
 
 • Az Újköztemető megközelítésére a Blaha Lujza térről induló 28-as és 28A villamost, emellett a 37-es villamost, a Kőbánya-Kispest metróállomástól pedig a 68-as, valamint a rendkívüli járatként indított 68A autóbuszt ajánlják.
 • A 3-as villamos november 1-jén napközben sűrűbben, 7-8 percenként közlekedik majd.
 • Az Újköztemetőhöz közlekedő 28-as és 28A villamos november 1-jétől november 3-áig napközben a megszokott 10 percnél sűrűbben, 7-8 percenként jár. November 2-án a 28-as villamos nem közlekedik.
 • A 37-es villamos egész hétvégén napközben is közlekedik 15 perces követési időközzel. Emiatt a 37A villamosok csak hajnalban és késő este járnak.
 • A várható forgalomra való tekintettel a 68-as buszon sűrűbb a menetrend, az alacsonypadlós járművek indulási időpontjai is ezért megváltoztak.
 • Az Újköztemetőhöz rendkívüli autóbuszt indítanak 68A számjelzéssel. A járat csak november 1-jén és 2-án közlekedik Határ út M és az Újköztemető között, 15 percenként. Az autóbuszok a következő megállóhelyeket érintik:
Határ út M, végállomás (felszállóhely): a 914-es és a 950-es autóbuszok megállóhelye;
Corvin körút: a 914-es és a 950-es autóbuszok megállóhelye;
Lehel utca: a 914-es és a 950-es autóbuszok megállóhelye;
Kispest, Kossuth tér: a 914-es és a 950-es autóbuszok megállóhelye;
Simonyi Zsigmond utca: a 68-as, a 93-as, a 148-as és a 151-es autóbuszok megállóhelye;
Sós utca: a 68-as, a 93-as, a 148-as és a 151-es autóbuszok megállóhelye;
Kőbánya-Kispest M: a 68-as és a 151-es autóbuszok megállóhelye;
Felüljáró (Gyömrői út): a 68-as, a 85-ös, a 98-as és a 151-es autóbuszok megállóhelye;
Gergely utca (Sibrik Miklós út): a 68-as, a 85-ös és a 117-es autóbuszok megállóhelye;
Szövőszék utca: a 68-as és a 117-es autóbuszok megállóhelye;
Újhegyi sétány: a 68-as, a 85-ös, a 85E és a 117-es autóbusz megállóhelye;
Tavas utca: a 68-as, a 85-ös, a 85E és a 117-es autóbusz megállóhelye;
Újhegyi út, Sportliget: a 68-as autóbusz megállóhelye;
Maglódi út: a 68-as autóbusz megállóhelye;
Új köztemető, végállomás (leszállóhely): ideiglenes megállóhely a körforgalom előtt, az Újhegyi úton;
Új köztemető, végállomás (felszállóhely): az Új  köztemető körforgalom előtt;
Maglódi út: a 68-as busz megállóhelye;
Újhegyi út, sportliget: a 68-as, 185-ös busz megállóhelye;
Újhegyi sétány: a 68-as, 85-ös busz megállóhelye;
Sibrik Miklós út: a 68-os, 85-ös busz megállóhelye;
Szövőszék utca: a 68-as busz megállóhelye;
Gőzmozdony utca: a 68-os, 85-ös busz megállóhely;
Gergely utca (Sibrik Miklós út): a 68-os, 85-ös busz megállóhelye;
Felüljáró: a 68-os, 85-ös busz megállóhelye;
Kőbánya-Kispest M: a 909-es busz megállóhelye;
Lehel utca: a 914-es, 950-es busz megállóhely;
Corvin körút: a 914-es, 950-es busz megállóhelye;
Határ út M, végállomás (leszállóhely): a 914-es, 950-es busz megállóhelye.
 
 • A 95-ös autóbusz november 1-jén 6 percenként közlekedik, november 2-án és 3-án  napközben sűrűbben, 7-8 percenként közlekedik.
 • A várható forgalomra való tekintettel a 202E buszon módosult a menetrend, az alacsonypadlós járművek indulási időpontja ezért megváltoztak.
Az Újköztemető környékén október 31-én, csütörtökön 10:00-tól november 3-án, vasárnap 24 óráig ideiglenes forgalmi rend lép életbe:
 
 • A temetőt gépjárművel megközelíteni csak a Maglódi út felől lehetséges. A temetőbe személyautóval bejutni a főbejáraton a Maglódi út—Korányi Frigyes utca—Kozma utca útvonalon, a mellékbejáraton a Maglódi út—Korányi Frigyes utca útvonalon lehet. A Jászberényi út felől érkezők terelőúton, csak a Maglódi úton keresztül juthatnak el a Temetőig: a Jászberényi út—Indóház utca—Maglódi út—Korányi Frigyes utca útvonalon. Gépjárművel leparkolni csak a Temetőn belül lehet, ami ezeken a napokon ingyenes.
 • A temetőt gépjárművel elhagyni a hosszú hétvégén a főbejáraton keresztül lehetséges az ezeken a napokon egyirányú Sírkert úton vagy az Újhegyi úton. Megállási tilalmat rendelnek el a Sírkert út mindkét oldalán a Maglódi út és a Kozma utca között, valamint a Kozma utca mindkét oldalán a Korányi Frigyes utca és a körforgalom között.
 • A Felsőcsatári úton az ott zajló csatornázás miatt a közúti közlekedés jelenleg nem biztosított. A Kozma utca Jászberényi út—körforgalom közötti szakaszát mindkét irányban, valamint az Újhegyi utat a Maglódi úttól a temető bejárata felé a közösségi közlekedésnek tartják fenn.
 • A jegy- és bérletpénztárakban november 1-jén a vasárnapi nyitvatartás szerint lehet jegyet venni, november 2-án a szombati nyitvatartás lesz érvényben, november 3-án pedig a vasárnapi nyitvatartás szerint működnek.
 • November 1-jétől, péntektől november 3-ig, vasárnapig, a hosszú hétvégén, a BKK által üzemeltetett  Kőbánya-Kispest parkoló is a megszokott rend szerint üzemel (a Margitszigeten és a Rákóczi téri mélygarázsban szintén fizetni kell a parkolásért).
 
A rendőrség a polgárőrséggel közösen országszerte segíti a temetőkbe látogatók közlekedését. A temetők, különösen a nagyobb sírkertek környékén kialakított ideiglenes forgalmi rendre figyeljünk oda, ha mégis autóval közlekedünk, hiszen nem biztos, hogy a korábban megszokott útvonalakon tudunk majd haladni. A nagyobb temetők környékén külön parkolóhelyeket is kijelölnek.
 
A rendőrkapitányságok felvették a kapcsolatot a temetők gondnokaival, üzemletetőivel, valamint a polgárőrökkel és a közterület-felügyelőkkel. A sírkertekbe a forgalmasabb időszakokra állandó jelenlétet, illetve visszatérő ellenőrzéseket szerveztek, és ha szükséges, a rendőrök segítik a gyalogosok és járművezetők közlekedését is.
 
Az ünnepi hétvége fővárosi közlekedéséről a BKK oldalán részletesen is olvashatunk.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek