Befejezték a demonstrációt a taxisok

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Balogh Zoltán - MTI)
Véget ért a taxis demonstráció a belvárosban. Az Uber ellen tiltakozók elhagyták a Bajcsy-Zsilinszky út, a József Attila utca és az Andrássy út kereszteződését, így megszűnt a forgalmi sávok blokádja.

A közigazgatási államtitkár, Czepek Gábor és közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Tasó László tárgyalt a taxisok képviselőivel, akik ígéretet tettek arra, hogy a forgalomkorlátozásokkal járó tüntetésüket csütörtökön befejezik - ez délután 2 órakor meg is történt. A demonstráción részt vevő taxisok ezt követően konvojban végighajtottak az Andrássy úton a Hősök teréig, ahol tettek egy kört, ezzel véget ér az akció. Gelencsér Zsolt, aki az egyik szervező, megköszönte a lakosság türelmét, illetve a rendőrség tevékenységét.

Az egyeztetésen elhangzott, hogy a kormány a szabályosan működő, adófizető taxisok oldalán áll; taxis szolgáltatás kizárólag a kormányrendeletben meghatározott, azonos feltételek mellett nyújtható. A fejlesztési tárca vizsgálja az előírások betartását kikényszerítő komolyabb szankciók és hatékonyabb ellenőrzés lehetőségeit. Az egyeztetések a jövő héten folytatódnak, a minisztérium várja a demonstrálók javaslatait is.

A taxisok hétfő reggel óta akadályozták a forgalmat a belvárosban az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek