Kerékpáros felvonulás miatt több busz és troli is terelve jár szombaton!

Desktop
Április 23-án 15 órától rendezik meg az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást, ami idén a Közraktár utcától indul és 19 órakor bringaemeléssel ér véget a margitszigeti, Rózsakert előtti réten.

A kerékpáros felvonulás résztvevői szombaton 14 órától a IX. kerületi Közraktár utcában, a Fővám tér és a Bakáts utca között gyülekeznek. A biciklisek innen rajtolnak, a várható nagyszámú résztvevő miatt itt két-három órás forgalomkorlátozásra kell számítani.

A biciklis felvonulás útvonalán a keresztirányú forgalmat csak néhány percre korlátozzák majd, a kerékpárosok útvonalát ugyanakkor a forgalom elől lezárják, és a forgalomkorlátozást a biciklisek elhaladása után szakaszosan oldják fel. A Margitszigetre a biciklisek várhatóan 16 és 19 óra között érkeznek meg.

Bicikli szállítására a közösségi közlekedési járművek közül a HÉV-vonalakon, a 60-as járaton (Fogaskerekűn), az 59-es, az 59A villamoson, továbbá a 65-ös, a 65A és a 165-ös buszon, a 77-es trolibuszon, illetve hajójáratokon van lehetőség.

Szombaton várhatóan 14 óra és 17:15 között a 2-es pótlóbusszal a Közvágóhídtól csak a Boráros térig lehet utazni, a buszjárat egyik irányban sem érinti a Zsil utca és a Fővám tér megállót. Ebben az időszakban a Boráros téren a 2-es pótlóbuszra a 23E busz végállomásán lehet felszállni.

Várhatóan 15:45 és 18:50 között a 4-es és a 6-os villamos egyik irányban sem áll meg a Margitsziget/Margit híd megállóhelyen.

Várhatóan 15:45 és 18:30 között az 5-ös busz mindkét irányban terelt útvonalon jár. A Pasaréti tér felé az Erzsébet híd és az Attila út közötti szakaszon a Hegyalja út–Czakó utca–Aladár utca–Mészáros utca–Alagút utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállóit. A Rákospalota, Kossuth utca felé tartó 5-ös busz az Attila út és a Krisztina körút között a Mikó utcán közlekedik, ezért nem érinti az Alagút utca megállóhelyet.

Várhatóan 15:45 és 18:30 között a 9-es busz két szakaszon, megosztva közlekedik: Óbuda, Bogdáni út felől a Nyugati pályaudvarig, Kőbánya alsó vasútállomás felől pedig a Szentkirályi utcáig, a Baross utcától a Mária utca–Üllői út–Szabó Ervin tér–Baross utca módosított útvonalon. A 9-es busz ebben az időszakban nem érinti a Kálvin tér, az Astoria, a Deák Ferenc tér, a Szent István Bazilika, az Arany János utca, a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út, valamint a Nyugati pályaudvar megállóit.

Várhatóan 14:00 és 18:30 között a 15-ös és a 115-ös busz az Árpád híd, illetve a Gyöngyösi utcától rövidített és módosított útvonalon a Nyugati pályaudvarig közlekedik.

A Nyugati pályaudvar felé tartó buszok az Árpád hídtól a Róbert Károly körút–Váci út–Dráva utca–Pannónia utca–Gogol utca–Váci út–Victor Hugo utca–Pannonia utca–Szent István körút–Nyugati tér–Váci út útvonalon éri el a Nyugati pályaudvar végállomást, ezért nem érintik a Sporttelep, a Viza utca, a Dráva utca, továbbá a Szent István körút és a Boráros tér közötti megállókat. Az Árpád híd, illetve a Gyöngyösi utca felé tartó buszok a Nyugati pályaudvar ideiglenes végállomástól a Nyugati tér–Szent István körút–Hegedűs Gyula utca módosított útvonalon érik el menetrend szerinti útvonalukat, ezért nem érintik a Boráros tér és a Markó utca közötti megállókat.

Várhatóan 15:30 és 18:30 között a 16-os busz a Széchenyi István tér, a Lánchíd, az Alagút és az Attila út lezárása miatt nem közlekedik. A budai Vár ebben az időszakban közösségi közlekedéssel a Széll Kálmán tér felől a 16A busszal érhető el, amely ebben az időszakban a megszokottnál sűrűbben jár.

Várhatóan 15:30 és 18:00 között a Keleti pályaudvar felé közlekedő 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as busz a Vágány utca és a Dózsa György út közötti vonalszakaszon a felüljáró–Hungária körút–Erzsébet királyné útja–Zichy Mihály út–Dvořák sétány módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Vágány utca/Dózsa György út, a Hősök tere, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megállót. Az ellenkező irányú buszok útvonala nem változik.

A 26-os busz várhatóan 16 órától a nap végéig rövidített útvonalon, az Árpád híd és a Zenélőkút között közlekedik.

Várhatóan 15:15 és 18 óra között a 75-ös trolibusz a Dózsa György út lezárása miatt a Puskás Ferenc Stadion felé a Jászai Mari tér végállomástól a Hollán Ernő utca–Csanády utca–Lehel tér–Ferdinánd híd–Izabella utca–Dohány utca–István utca–Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon haladva éri el menetrend szerinti útvonalát, ezért nem érinti az Ipoly utca és a Damjanich utca/Dózsa György út közötti megállóit. A 75-ös trolibusz vonalán a Kárpát utca felújítása miatt a Jászai Mari tér felé is módosul az útvonal: a 75-ös járat a Dráva utca Pannónia utcai csomópontjától a Pannónia utca–Victor Hugo utca útvonalon éri el a Pozsonyi utat, ahonnan újra menetrend szerinti útvonalán halad tovább.

Várhatóan 14:00 és 18:30 között a 83-as trolibusz az Orczy tér és a Szentkirályi utca között, rövidített útvonalon jár, a Mária utca–Üllői út csomóponttól az Üllői út–Szabó Ervin tér–Baross utca útvonalon. A troli nem érinti a Ráday utca, a Közraktár utca megállóhelyet, a Fővám tér végállomást, a Kálvin téren pedig megszokott megállója helyett az Üllői úton, a Szabó Ervin téri csomópont előtt lehet felszállni rá.

Várhatóan 15:00 és 18:30 között a 105-ös autóbusz a Dózsa György út, az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Széchenyi István tér, a Széchenyi lánchíd és az Alagút forgalmának korlátozása miatt két szakaszon, megosztva közlekedik: a Gyöngyösi utca felől a Mexikói út ig a Vágány utcától a Hungária körút–Kacsóh Pongrác út–Horvát Boldizsár utca–Mexikói út–Szőnyi út–Kacsóh Pongrác út–Hungária körút–Róbert Károly körút–Lehel utca útvonalon halad. Az Apor Vilmos tértől a Déli pályaudvarig a Márvány utca Alkotás utcai csomópontjától az Alkotás utca–Krisztina körút–Déli pályaudvar végállomás–Krisztina körút–Mészáros utca útvonalon halad.

Várhatóan 15:45 és 18:15 között a 153-as busz rövidített útvonalon, a Gazdagréti tér és Újbuda-központ között közlekedik. Egyik irányban sem érinti a Budafoki út/Szerémi sor, a Petőfi híd, budai hídfő, az Egyetemváros–A38 hajóállomás, a Magyar tudósok körútja és a Neumann János utca megállót.

Várhatóan 15:45 és 18:30 között a 178-as busz mindkét irányban terelve jár. A Naphegy tér felé tartó a 178-as busz az Erzsébet híd és az Aladár utca között a Hegyalja út–Csap utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Szarvas tér, a Dózsa György tér, a Krisztina tér, a Róka utca és a Zsolt utca megállóit. A Keleti pályaudvar felé tartó 178-as busz a Mészáros utca Krisztina körúti csomópontjánál a Krisztina körútra fordul, ezért nem érinti az Alagút utca megállóját.

Várhatóan 15:45 és 18:15 között a 212-es busz rövidített útvonalon, a Svábhegytől a Budafoki út/Szerémi sor megállóhelyig közlekedik. A 133-as busz Buadfoki út/Karinthy Frigyes út megállóját is érinti. Egyik irányban sem érinti a, Petőfi híd, budai hídfő és a Boráros tér megállót - írja a BKK.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?