Új Duna-híddal bővül a dél-budapesti közlekedési hálózat

Desktop
(fotó: magyarepitok.hu)
(fotó: magyarepitok.hu)

Kötöttpályás közlekedéssel együtt kétszer három sávos új budapesti dunai átjáróra írt ki nemzetközi tervpályázatot a beruházó Kiemelt Kormányzati Beruházások Központ.

A korridor Észak-Csepelen keresztül köti össze a Galvani út vonalában Dél-Budát, az M1/M7 bevezető szakaszát Dél Pesttel, a Jászberényi útig.

A tavaly novemberben kiírt megvalósíthatósági tanulmányi pályázatból az derül ki, hogy a tervezendő új útszakasz nyomvonala a Fehérvári úttól kezdődik, a Galvani utca átépítésével kapcsolódik a Duna-hídhoz, majd a Csepel szigetcsúcson áthaladva a Soroksári Duna-hídhoz kapcsolódva éri el az Illatos úton keresztül az Üllői úti csomópontot, összesen 7,5 km hosszan.

A beruházással egy máig hiányzó közlekedési hálózati kapcsolat épül ki Dél-Budapest rendszerében. Az átkelő kiépülésével naponta 42 000 gépjárművel csökken a belvárosi hidak, illetve napi 8 ezer autóval az Üllői út forgalma - tartalmazza a közlemény. Ugyanakkor a híd nyomvonalának meghosszabbításával egy új fővárosi, déli körgyűrű alakulhat ki, közvetlen összeköttetést teremtve Újbuda és Csepel, Ferencváros, valamint Kispest és Kőbánya között.

A tervpályázatban egyaránt fontos szerepe van az esztétikumnak és a funkcionalitásnak, beadási határideje július 31. Az eljárás fajtája meghívásos, 17 résztvevővel, melyből 12 neve már megtalálható a magyarepitok.hu oldalon.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?