Új villamosvonal épül Kőbányán

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

Új villamosvonal építéséről döntött a kormány - írja a napi.hu.

A Budapesten 2020-ban megrendezendő Eucharisztikus Világkongresszus, valamint a 2021-ben sorra kerülő Vadászati Világkiállítás méltó megrendezése érdekében a Hungexpo Budapesti Vásárközpont fejlesztésére 1 milliárd 527 millió forintot hagyott jóvá a kormány - derül ki a Magyar Közlönyből.

A kormányhatározat kitér arra is, hogy a vásárközpont könnyebb megközelítése érdekében fejleszteni kell a közösségi közlekedést. Erre 4 milliárd forintot kap a főváros.

A Napi.hu információi szerint a villamosközlekedést fejlesztetné a kabinet - bár busszal ma is megközelíthető a Hungexpo -, vélhetően az Őrs vezér tér irányából közlekedő 3-as és 62-es villamos Fehér úti megállójától vezetnék el az Albertirsai úton a vonalat a Hungexpóig. A kormányhatározat szerint egy munkacsoport jön létre, amely vizsgálja a két nagyrendezvényhez szükséges beruházásokat.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek