Leállította a főpolgármester a ferencvárosi Kiserdőt veszélyeztető Galvani híd építésének előkészítését

Desktop
A Galvani híd tervezett budai bekötési pontja - fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Tarlós István sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta: „A kormánybiztossal közösen felszólítottuk a Galvani hidat és kapcsolódó útrendszerét építtető céget, hogy állítsa le a beruházás előkészítését, a tervezett Illatos úti levezetés ugyanis hátrányosan befolyásolja a fővárosi településszerkezetet és a fejlesztési lehetőségeket.” - olvasható az Indexen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tavaly novemberben írtak ki egy megvalósíthatósági tanulmányi pályázatot, melyből az derült ki, hogy a tervezendő új útszakasz nyomvonala a Fehérvári úttól kezdődik, a Galvani utca átépítésével kapcsolódik a Duna-hídhoz, majd a Csepel szigetcsúcson áthaladva a soroksári Duna-hídhoz kapcsolódva éri el az Illatos úton keresztül az Üllői úti csomópontot, összesen 7,5 km hosszan.

A főpolgármester tájékoztatása szerint a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. nem vette figyelembe a főváros településszerkezeti tervét, ami szerint az úgynevezett Kis Galvani híd – ami a Csepel-szigetet és Pestet köti majd össze a Soroksári-Duna-ág felett –, a Kén utca felé folytatódik, és a Ferencvárosi pályaudvar sínei felett az Ecseri útba csatlakozik. Ezt figyelmen kívül hagyták a tervezési pályázat kiírásakor, és az Illatos út felé tervezték a kapcsolódó úthálózatot.

A kiemelt kormányzati beruházás miatt - emlékeztet a 24.hu - ki kellene vágni a ferencvárosi Kiserdő jelentős részét, de erről nem egyeztettek az érintett kerületekkel.

Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere – széles társadalmi összefogás mellett – közölte, hogy nem támogatják a beruházást és felkérték Fürjes Balázs kormánybiztost, hogy gondolják át a tervet, mely kifejezetten nagy környezetkárosító hatással járna.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek