Annyira szigorúan szabályozzák jövőre az iskolai buszos kirándulásokat, hogy kiadták hozzá "Az autóbuszos utazás tízparancsolatát"

Desktop
Szigorodnak az iskolai buszos utakra vonatkozó szabályok

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár bejelentette, hogy 2018-tól – egy Emmi-rendelet által – szigorúan szabályozni fogják az iskolai buszos kirándulások lebonyolítását - tájékoztat az MTI.

Az új előírások értelmében a külföldi buszos kirándulásoknál a buszvezető este 11-től másnap hajnali 4-ig nem vezethet és a pihenő idejét a buszon kívül kell eltöltenie. Ha valóban így lesz szabályozva az azt jelenti, hogy egy adventi bécsi kirándulásról hazafelé tartó csoport, ha dugóba kerül vagy egy defekt – vagy bármi más probléma - miatt várakoznia kell, a sofőr egész nap pihent, de este 11-kor még csak Tatabányánál járnak, akkor itt vagy megáll és hajnalig szállást bérelnek, vagy komoly pénzbüntetést kockáztat.

Dittel Gábor – a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára – a sajtótájékoztatón bemutatott egy kiadványt – Az autóbuszos utazás tízparancsolata címmel - melyet az Emmi ajánlásával és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával jelentetett meg a szervezet.

A kiadvány könnyen érthető formában próbálja felhívni a szülők, kirándulást szervezők figyelmét azokra a szempontokra, amelyekre nagy figyelmet kell fordítani autóbuszos utazás szervezésekor.

Az államtitkár kiemelte, hogy az új rendelet azt is szabályozni fogja, hogy 13 évesnél idősebb busszal nem lehet majd iskolai kirándulást bonyolítani, továbbá minden oktatási intézmény csak olyan szolgáltatóval köthet szerződést, amely garantálja, hogy járművezetője nem szenved a közlekedést veszélyeztető alvászavarban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek