Újra itt a kötelező biztosítás kampány. Mutatjuk, mit tegyél, hogy ne járj rosszul

Desktop

Itt a november, nem csak a téli gumi csere időszaka, de sok autóst érintő kérdés a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) váltása is.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint országosan 970 ezer autóst érint a kampány, ez a teljes magán gépjármű állomány 31 százaléka. Ők azok az autósok, akiknek év végi fordulónapos a kgfb szerződésük, tehát november 30-ig van lehetőségük a régi szerződés felmondására és év végéig új szerződés megkötésére.

A biztosítók november 1-jéig nyilvánosságra hozták az új kgfb tarifáikat. A korábbi évekhez képest idén is változott némileg a társaságok kedvezményrendszere, de nagy eltérés nincs az eddig alkalmazottakhoz képest. Jellemzőek minden biztosítónál a nyugdíjasok, a családosok, a mozgássérültek részére nyújtott kedvezmények, valamint továbbra is maradtak az úgynevezett partnerkedvezmények. Ez utóbbit azok az autósok tudják igénybe venni, akiknek az adott társaságnál más biztosítása is van.

A Mabisz felhívja a figyelmeteket, hogy nagyon körültekintően kell megvizsgálni a díjakat mielőtt valaki a váltás mellett dönt, ennek elősegítésére elindították a Mabisz díjnavigátort, amely az összes piaci szereplő minden kedvezményét tartalmazza, és üzleti érdektől mentes összehasonlítást nyújt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek