Teljes értékű metrót

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: FB, Rehab Critical Mass
Fotó: FB, Rehab Critical Mass

Próbáltál már lejutni a metróba? Nem kell hozzá kerekesszékesnek lenned, elég, ha két apró gyerek lóg rajtad, neadjisten még szatyor és hátizsák is, gipsz a lábadon, járókeret, bot szóba sem jöhet. Nagyobbacska kutyád van? Mozgólépcsőztél már vizslával a hónod alatt? Gyalogoltál fölfelé a Széll Kálmánon (az az állomás van a legmélyebben). Esetleg abban reménykedsz, hogy majd egyszer a biciklidet is szállíthatod a metrón? Hogy a reptérre, vasútállomásra, buszvégállomásra érkezők-indulók majd nem küszködnek a bőröndjeikkel, ha utazni akarnak?

Minket, őket is képviselték hétfőn a Rehab Critical Mass megmozdulásán részt vevők, azok a kerekesszékesek és társaik, akik a metrófelújítási tervek szerint nem is léteznek, de az biztos, hogy sosem tömegközlekednek. 

Jelenleg a 3-as metró vonalán húsz állomás található, ebből csak a Kőbánya-Kispest és az Árpád hídi metrómegálló akadálymentesített. A hétfői akció célja az volt, hogy a felújítás alatt álló metró teljes vonalát akadálymentesítsék. A békés tüntetés keretében a KÖKI-től, ahol még lassan, de azért le lehetett jutni az állomásra lifttel, a Ferenciek tere állomásig utaztak az összegyűlt, kerekesszékkel és járóbottal közlekedők, babakocsit tolók, kutyások és idősek, itt viszont kísérő vagy külső segítség nélkül egyszerűen nem tudtak feljutni a felszínre. Mint ahogyan a többi állomáson sem. (Az Index beszámolóját itt olvashatod.)

Ha szeretnéd, hogy a felújított hármas metró, és általában a budapesti tömegközlekedés emberbarátibb, használhatóbb legyen, kövesd őket, mert még nem késő változtatni a terveken, legyen minden állomás akadálymentes.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?