Egyszerűbb lesz eljutni a reptérre tömegközlekedéssel – ígéri a BKK

Desktop
(forrás: BKK)
(forrás: BKK)

A belvárost és a repülőteret összekötő 100E busz május 18-tól az eddiginél sűrűbben közlekedik, a 200E pedig nonstop járat lesz június közepétől.

A 100E repülőtéri buszjárat fejlesztése

A Deák Ferenc teret és a Liszt Ferenc-repülőteret összekötő 100E buszjárat május 18-tól az eddiginél sűrűbben, 30 helyett 20 percenként közlekedik. A hajnali első járat a Deák Ferenc térről 3:40-kor, az utolsó 100E busz pedig 1:20-kor indul a repülőtérről, így a korábban induló, vagy a később érkező repülőgépek utasai is kényelmesen, átszállás nélkül tehetik meg a belváros és a repülőtér közötti utat – írta közleményében a BKK.

További fejlesztést jelent, hogy június 16-tól a 100E busz a Liszt Ferenc repülőtér indulási szintjére érkezik, miközben a belváros felé továbbra is az érkezési szintről indulnak a járatok.

Újabb automaták üzembe helyezésével tovább bővülnek a jegyvásárlási lehetőségek: a 100E busz Kálvin tér megállójánál már kihelyeztek egyet, rövidesen pedig a Deák Ferenc téri végállomáson is újabb automata biztosítja a jegyvásárlást. A 100E járaton egy útra 900 forintba kerül a menetjegy.

Éjjel-nappal közlekedő 200E busz

A repülőtér a késő éjszakai-kora hajnali időszakban – a 100E busz üzemszünetében – is kényelmesebben elérhető lesz, mint eddig: június 16-tól éjjel-nappal jár a 200E busz, amely az éjszaka folyamán a jobb átszállási kapcsolatok érdekében a Határ út metróállomástól indul. A fejlesztésnek köszönhetően kényelmesebb, összehangolt átszállási kapcsolat áll rendelkezésre a belvárost érintő éjszakai járatokkal. A repülőtér és a dél-pesti térség közötti eljutási lehetőséget a BKK a Csévéző utcánál a 980-as járattal történő kedvező átszállási kapcsolat kialakításával biztosítja. 2018. március 19-e óta a 200E busz mindkét irányban megáll a Pestszentlőrinc vasútállomás (átjáró) megállóban; ezáltal nemcsak Erzsébettelep közösségi közlekedési kapcsolatai bővültek, de a munkába igyekvő vagy onnan hazafelé tartó utasok utazási lehetőségei is javultak.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?