Alig kezdődött el a nyár, már most sok a probléma a buszok klímájával

Desktop
45 fok is volt a vezetőállásban tavaly az egyik buszon

Évek óta rendszerese probléma, hogy nem működik a klíma a BKV járatain. Elvileg 24 Celsius-fok hőmérsékletnél elrendelik a klímaberendezések bekapcsolását, a gyakorlatban azonban az utasok nem mindig érzik ezt - írja az Index.

A Közlekedő Tömeg Egyesület klímás hibabejelentő appjára napi 30-50 bejelentés érkezik. Most vasárnap 50 jött, és a fele az M3-as metrópótló buszt érintette. 

A BKV szerint az autóbuszok működő klímával állnak forgalomba, ám az üzemeltetés során, napközben előfordulhat, hogy a rendszer meghibásodik. 

Az is előfordulhat, hogy a berendezés működik ugyan, de nem az elvárt hatásfokkal. Ezt leggyakrabban a nyitott utastéri ablakok vagy a megállókban kinyíló ajtókon beáramló meleg levegő okozza. A közlekedési cég szerint ugyanakkor a nyári szezon előtt az autóbuszok légkondicionálói teljes körű karbantartáson esnek át, a klímás szezonban pedig folyamatosan szervizelik őket.

A Közlekedő Tömeg szerint az egyik megoldás a helyzet enyhítésére az lenne, ha a BKK nem 24 foknál, hanem már maximum 21-22 foknál bekapcsoltatná a klímát. Ez egy egyszerű vezető döntés, a BKK házon belül módosíthatja ezt a szabályozást - írja a lap.

 

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?