Mégsincs pėnz Zugló és Kőbánya alsó vasútállomások felújítására

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kőbánya alsó vasútállomás (forrás: Járókelő)

Az ígėretek és a tervek ellenére nincs forrás a zuglói és Kőbánya alsó vasútállomás felújítására - írja a hvg.hu.

2019-ig három forgalmas budapesti vasútállomásnak - a zuglóinak, Kőbánya alsónak és Kőbánya-Kispestnek - megújulását ígérte a MÁV, most viszont azt írják: Zugló és Kőbánya alsó felújítására nincs is forrásuk.

Zugló és Kőbánya alsó esetében a tervezés ugyan jól áll, a tervek elkészültek, az engedélyezési eljárás várhatóan idén júliusban indulhatna, a pénz azonban jelenleg egyik állomás esetén sem áll rendelkezésükre.

Kőbánya-Kispest vasútállomás esetében viszont lesz felújítás, csak később: a 2017 elején megkötött tervezési szerződés jogi okok miatt meghiúsult, így a tendert meg kellett ismételni, ez jelenleg még az értékelési szakaszban van. A kivitelezés megindítása így a tervezettnél később, 2020 tavaszán, annak befejezése pedig 2021 végén várható csak.

Kőbánya-Kispest állomáson az akadálymentesítés érdekében a peronok magasságát 55 centiméteresre emelik, a perontetőket felújítják, az utastájékoztató rendszert korszerűsítik. A meglévő gyalogos-felüljárót teljesen felújítják, illetve egy új, második gyalogosátjáró is épül, mintegy 4,5 milliárd forintos, EU-támogatás felhasználásával -írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek