Elektromos autók vásárlásához adnak támogatást

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: Marjai János - MTI)
(fotó: Marjai János - MTI)

Újra lehet pályázni elektromos autók vásárlásának támogatására, a programban hárommilliárd forintos keret áll rendelkezésre.

A magánszemélyek, gazdasági társaságok, önkormányzatok október 29-én, hétfőn reggel 8 órától adhatják be a pályázatot a vissza nem térítendő támogatásra a www.e-mobi.hu honlapon – jelentette be Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

A megnyíló pályázatban a bruttó vételár 21 százalékára, maximum 1,5 millió forint támogatást lehet kérni, változás a korábbi kiíráshoz képest, hogy a 15 millió forint maximális bruttó vételárat 20 millió forintra emelték. A jövőben is a kereskedővel számolják el a támogatást, aki a korábbi gyakorlattal szemben előleget is kérhet.

A kormány 2016 októberében hirdette meg először az elektromos autók vásárlására a támogatást, az elmúlt két évben 1 200 pályázatot nyújtottak be 1 600 tisztán elektromos hajtású jármű vásárlásának a támogatására. 2018 szeptember 30-áig 1,129 milliárd forint támogatást fizettek ki 781 autóra.

Az államtitkár elmondta: a program sikeres, amit mutat az is, hogy a régióban jelenleg Magyarországon értékesítik a legtöbb elektromos járművet, jelenleg több mint 8 000 zöld rendszámú jármű közlekedik a magyar utakon.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?