Havas, csúszós, jeges utak a fővárosban: tényleg nincs felelős?

Desktop
Lakótelepi út, innen kéne kihajtania az autóknak (fotó: ittlakunk.hu)

Ugyan már tegnap óta szinte folyamatosan esik a hó, egy nap mégsem volt elég sok helyen ahhoz, hogy a síkosságmentesítést elvégezzék az illetékesek. Még a főutak is több helyen hókásásak, csúsznak, rendkívül balesetveszélyesek. A mellékutcákban pedig szinte lehetetlen a közlekedés.

Újra és újra elhangzik, hogy a házak előtti járda takarítása a lakó feladata, sőt, még meg is büntethetik, ha nem teszi meg, ugyanakkor a fővárosi cégek, hivatalok maguk sem látják el a feladatukat.

Íme a felelősök a csúszós, járhatatlan utakért:

  • Budapest szilárd burkolatú útjainak, közjárdáinak, közlépcsőinek hóeltakarítása és síkosságmentesítése, a balesetmentes közlekedés feltételeinek biztosítása az FKF Zrt. feladata, felelőssége.
  • A tömegközlekedési megállók területén a jégmentesítést a BKK Zrt. kell, hogy elvégezze.
  • A fővárosi önkormányzati tulajdonú zöldterületek, parkok takarítását a Főkert Zrt. látja el.
  • A kerületi kezelésben lévő közterületi járdák (parkokon, tereken, sétányokon átvezető gyalogjárdák), parkok, zöldterületek tisztításáról az önkormányzatok gondoskodnak.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek