Változik a H8-as és a H9-es HÉV közlekedése a MÁV vasúti felújítása miatt

Desktop

A Budapest–Hatvan vasútvonalon zajló felújítási munkák miatt menetrendi változásokra kell számítania a H8-as és a H9-es HÉV fővároson kívül eső és árpádföldi vonalszakaszán utazóknak február 4-től, hétfőtől. A várhatóan megnövekedő utasforgalom miatt sűrítő HÉV-szerelvényeket indítanak Kerepestől munkanapokon reggel és délután.

Emellett menetrendi változásokra kell számítani a Kerepes és Cinkota között utazóknak, míg a csömöri vonalon utazóknak egyes napszakokban át kell majd szállni Cinkota állomáson. A BKK a H8-as és H9-es HÉV teljes vonalán elfogad minden olyan vasúti jegyet, illetve bérletet, amely egyébként érvényes lenne Gödöllő és Budapest közötti vasúti utazás során.

Az alábbi változások lépnek életbe a H8-as és a H9-es HÉV közlekedésében február 4-től:

  • a MÁV-HÉV Kerepestől sűrítő járatokat indít a hétköznap reggeli és délutáni napszakokban, melyek közül egyes járatok gyorsított vonatként, Cinkota és Kerepes  között megszokottól eltérő megállási renddel közlekednek;
  • a Gödöllő és Örs vezér tere közötti, Budapest felé vezető út gyorsabbá tétele érdekében a hétköznap reggeli időszakban egyes HÉV-ek gyorsított vonatként, bizonyos megállóhelyek kihagyásával közlekednek;
  • az Örs vezér tere és Csömör között közlekedő H9-es HÉV vonalán a munkanap reggeli és délutáni napszakokban Cinkotán átszállásra kell számítaniuk az utasoknak - írja a BKK.
Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?