Áprilisban jön az I Bike Budapest!

Desktop

A "Bringabarát Budapest" 12 pontjáért rendezik meg idén az I bike Budapest felvonulást április 28-án.

Az idén ötödik alkalommal megrendezett felvonulásra a szervezők több tízezer kerékpárost várnak, a gyerekektől az idősekig. A kerékpárosklub az önkormányzati választásokra 12 pontból álló listát állított össze, olyan fejlesztéseket felsorolva, amelyekre szerintük mindenképpen szükség lesz a fővárosban a következő ötéves ciklusban. A pontok között szerepel egyebek között a belváros összekötése a külvárosokkal. Kérik a Hűvösvölgybe vezető kerékpárút modernizálását is. Javasolják, hogy épüljön kerékpárút a pesti alsó rakparton és szeretnének kétoldali kerékpársávot a Bajcsy-Zsilinszky úton. 

A klub "felhasználóbarát Bubit", jobb minőségű kerékpárokat, az állomások sűrítését és bővítését is kéri.

Az idei felvonulás új útvonalon halad majd. A kerékpárosok a margitszigeti nagyrétről indulnak, az Árpád hídon keresztül Óbudára tekernek, a Margit hídon át Pestre, majd a pesti alsó rakparton a Petőfi hídig. A hídon visszatérnek Budára, a budai alsó rakpart és az Attila út érintésével az Alagúton, majd a Lánchídon át jutnak el az Andrássy útra.

Az Oktogonon csatlakoznak a menet elejéhez a legkisebb bringások. A lezárt szervizúton haladó I bike mini szekcióba azokat a családokat várják, amelyeknél a gyerekek már kinőtték a bicikliülést, de a teljes távot még nem tudják megtenni.

A felvonulás a városligeti napozóréten ér véget, ahol piknik, közösségi szerelőműhely és bringás jótékonysági szervezetek is várják a kerékpárosokat. A program a hagyományos bringaemeléssel ér véget.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?