I Bike Budapest: új útvonalon vonulnak a bringások

Oszd meg másokkal!

Desktop

A bringabarát főváros kialakításáért rendezik meg idén az I bike Budapest felvonulást április 28-án, vasárnap.

A bringás felvonulásra több tízezer kerékpárost várnakidén is, a gyerekektől az idősekig. A kerékpárosklub 12 pontból álló listát állított össze, olyan fejlesztéseket felsorolva, amelyekre szerintük mindenképpen szükség lesz a fővárosban a következő ötéves ciklusban.

A pontok között szerepel egyebek között a belváros összekötése a külvárosokkal. Javasolják továbbá, hogy épüljön kerékpárút a pesti alsó rakparton és kétoldali kerékpársáv a Bajcsy-Zsilinszky úton. 

Az idei felvonulás új útvonalon halad: a kerékpárosok a margitszigeti nagyrétről indulnak 15 órakor, az Árpád hídon keresztül Óbudára tekernek, a Margit hídon át Pestre, majd a pesti alsó rakparton a Petőfi hídig. A hídon visszatérnek Budára, a budai alsó rakpart és az Attila út érintésével az Alagúton, majd a Lánchídon át jutnak el az Andrássy útra, majd az Oktogonon keresztül a városligeti napozórétre tekernek, ott ér véget a rendezvény a hagyományos bringaemeléssel 18 órakor.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek