Reptéri zaj: megalakult a Légiközlekedési és Repülőgépipari Tanács

Desktop
(fotó: Tripadvisor)
(fotó: Tripadvisor)

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elnökletével megalakult a Légiközlekedési és Repülőgépipari Tanács április 11-én. A repülőtér zajterhelésének csökkentése kapcsán döntés született arról, hogy még áprilisban nyilvánosság elé tárják a konkrét megoldásokat – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A tanács tagjai a magyar légiközlekedésben érintett kormányzati és vállalati szereplők, így mások mellett a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Budapest főpolgármestere, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezetője, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem repüléstudományi szakemberei, a HungaroControl Zrt., a Budapest Airport Zrt. és a Wizz Air Hungary Kft. vezetői. Az alakuló ülésen megtárgyalták a budapesti repülőtér zajterhelésével kapcsolatos megoldási javaslatokat, köztük a Közlekedéstudományi Intézet által végzett zajmérések lehetőségét. Napirenden volt a légiközlekedési hatóság fejlesztése, átszervezésének aktuális állapota, áttekintették a hazai repülőterek stratégiájának főbb elemeit és a hazai repülőgépipar helyzetét – olvasható a közleményben.

Palkovics László elmondta, hogy a légiközlekedési ágazat alapvetően határozza meg Magyarország gazdasági versenyképességét, a hazai idegenforgalom lehetőségeit, de egyre jelentősebb szerepe van iparfejlesztési szempontból is. A légiközlekedési kínálat bővítése és a forgalomból fakadó környezeti terhelés visszaszorítása egyformán jelentősen befolyásolja a magyarok életminőségét.

Dr. Schneller Domonkos, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára ismertette a Budapest Airporttal februárban, közösen létrehozott munkacsoport eddigi munkájának eredményeit, meghatározva a repülőtér fejlesztése érdekében elvégzendő további közös munka irányait, és azokat a célokat, amelyekkel kapcsolatban gyors és hatékony megoldást szorgalmaz a kormány.

A repülőtér zajterhelésének csökkentése kapcsán Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére döntés született arról, hogy Palkovics László miniszterrel közösen még áprilisban nyilvánosság elé tárják a konkrét megoldásokat.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?