Újra kiírta a közbeszerzést a MÁV a KöKi-vasútállomás felújításának tervezésére

Desktop
(fotó: Vörös Attila / iho.hu)
(fotó: Vörös Attila / iho.hu)

Lifteket, új mozgólépcsőket, teljesen megújított gyalogos felüljárót és peronokat, utasvárókat terveztet a MÁV a felújításra váró Kőbánya-Kispest vasútállomásra.

Ismét kiírta a közbeszerzést a MÁV Zrt. a Kőbánya-Kispest vasútállomás felújításának tervezésére, miután a tavaly novemberi pályáztatás sikertelenül zárult. A nyertes pályázó feladata lesz megtervezni a vasútállomás utasforgalmi tereinek korszerűsítését. Ezen belül a felvételi épület és a gyalogos felüljáró teljes körű és komplex rekonstrukciója érdekében a létesítmények átépítésének, perontetők felújításának, liftek és mozgólépcsők elhelyezésének tervezése, valamint egy új, 120-140 méter szerkezeti hosszúságú villamosított vasúti pálya feletti, „utas vagy közforgalom számára megnyitott” gyalogos felüljáró tervezése.

A MÁV tavaly júliusban bemutatott tervei szerint egy „anyaghasználatában igényes, modern, akadálymentes létesítmény a projekt célja”, sok rozsdamentes szerkezettel és üveggel, korszerű utastájékoztatással, a végig fedett peronokon, padokkal.

A meglévő, zárt gyaloghídtól 80 méterre, a peronok elején egy másik híd is megépül az utasok számára. Mindkét híd liftet kap az egész állomásra kiterjesztendő akadálymentesség jegyében. Ugyanezt a célt szolgálja, hogy a korszerű vonatok padlószintjére emelik a peronokat.

További cél, hogy a három lépcsőben megújuló állomás fogadni tudja az új emeletes Stadler vonatokat.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek