Tudtad? A VÉDA a biztonsági öv használatát is figyeli! Íme a büntetési tételek!

Desktop

A VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózatot, vagyis a szupertraffipaxot sokáig csak a sebességmérésre használta a rendőrség, azonban egy ideje már a biztonsági öv használatát is figyeli.

Aki nem használja a biztonsági övet, az szabálysértést követ el, melyért közigazgatási bírságot szab ki a hatóság. Azonban a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt nem az üzembentartót kell bírságolni, hanem a járművezetőt vagy az utazó személyt, vagyis e szabálysértés nem tartozik az objektív felelősség hatálya alá, szemben a gyorshajtással - írja a Jogmagazin.

Aki nem használja a biztonsági övet, lakott területen belül 10 ezer forint, lakott területen kívül 15 ezer forint, míg autópályán 20 ezer forint bírságra számíthat. A büntetés a járművezetőre és az utasokra egyaránt vonatkozik - írja a Jogmagazin.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek