Négy év után befejeződik a Határ úti végállomás felújítása

Desktop

A Határ úti buszvégállomás és környékének felújítása 2015-ben kezdődött a fővárosi önkormányzat beruházásában. A BKK tájékoztatása szerint nyár végére a még el nem bontott bódé is eltűnik és rendezik a környéket.

A projekt keretében a metró melletti buszvégállomás és teljes környezete átépült, valamint a busz- és villamos-végállomás akadálymentesítése is megvalósult. A Ferde utca burkolata teljesen megújult. A téren cserjéket, fákat, virágokat ültettek, valamint a bevásárlóközpont felőli saroknál díszmedence is épült. Új utcabútorok, utasvárók és FUTÁR kijelzők létesültek a térkőburkolattal ellátott végállomás területén – írja a BKK.

A projekt befejezését akadályozta, hogy a területen lévő pavilonok tulajdonosai ellenálltak azok elbontásának, és a konfliktus megoldása jogi útra terelődött, így a perek lezárásáig a bontást nem lehetett elkezdeni. A projekt műszakilag 2015-ben elkészült, de a peres eljárásokban érintett pavilonok közötti területeken nem lehetett véglegesen lezárni a munkálatokat. 2019 tavaszán még egy pavilon ügyében voltak viták, ez volt az akadálya a felújítás teljes befejezésének. Ez a helyzet 2019. június elején rendeződött.

A vállalkozó július elején elkezdte a pavilon helyének átépítését, és a felújítás teljes befejezéséhez szükséges feladatok elvégzését, a zöldfelületek rendbetételét. A tervezett munkálatok közúti forgalomkorlátozással nem járnak, csak a járda burkolatát érintik. A munkák várhatóan 2019 augusztusában fejeződnek be – közölte a társaság.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?