Íme pár fontos tanács, hogy túléld a strandolást!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

A bányatavak és a fürdőzés veszélyeire, valamint a szabad vizeken tartózkodás szabályaira hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Sokan látogatnak el nyaranta bányatavakhoz, de nagyon kevesen vannak tisztában a biztonságos fürdőzés szabályaival. Pest megye csaknem negyven bányatavából mindössze kilencben engedélyezett a fürdés, míg a megyei Duna-szakaszon négy kijelölt lehet fürdőhelyen strandolni (a Duna fővárosi szakaszán tilos a fürdőzés!).

A bányatavak, szabad vizek sokkal nagyobb veszélyt jelentenek, mint a kiépített strandok, ezért fontos, hogy ahol kint van az úszást, fürdést tiltó tábla, ott nem csak fürödni tilos, hanem például gumimatraccal, vízibiciklivel bemenni és ezekről vízbe ugrani is.

A bányatavak nagyon hirtelen mélyülnek, egyes helyeken néhány lépést megtéve már tíz méter mélyek lehetnek, ami azt is jelenti, hogy rendkívül hirtelen hűlnek le.
Aki szeretne kikapcsolódni, azokat a strandokat vegye igénybe, ahol a többi között lehet zuhanyozni, és jelen vannak képzett életmentők.

Akik a tiltás ellenére bemennek a bányatavakba, szabálysértést követnek el. Ha a helyszínen kapnak büntetést, annak összege 5-50 ezer forintig terjedhet, ha pedig eljárást indítanak ellenük, akár 150 ezer forintos bírságot is fizethetnek.

A hat éven aluli vagy tizenkét évesnél fiatalabb, de úszni nem tudó gyermekek csak szülői felügyelettel mehetnek a vízbe.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?