Nincs pénz a Planetárium felújítására

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Kinyitott a népligeti Planetárium, de nem tud annyi látogatót fogadni, mint a nyári beázás előtt, mert nincs pénz a károk végleges helyreállítására - mondta az intézmény csillagásza az InfoRádiónak.

A tető teljes szigetelését anyagi forrás híján nem tudták elvégezni:  „Ez sok millió forint lett volna, ehelyett a vendégfogadó helyiségeket belülről próbáltuk meg mennyezetre szerelt megoldással vízhatlanná tenni”– mondta Lőrincz Henrik. Komolyabb beázás esetén átázik, de ezt a látogatók nem veszik észre.

A Planetárium rendes nyitvatartással üzemel. Annyi változott, hogy a szokásos 350 fő helyett 200-at tudnak fogadni. A kupola, ahol a műsorok mennek, nem szenvedett kárt. A védőelemek miatt szűkösebbé vált a vendégfogadó helyiség, ezért kisebb a nézőszám - írja az InfoRádió.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek