Kőbányára költözik a Közlekedési Múzeum

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Lakatos Péter - MTI)

Új főépületet kap a Közlekedési Múzeum: a tervekben szereplő épület ugyanis túl kicsi lett volna a múzeum gyűjteményének teljes körű bemutatására, ezért döntöttek most egy új kiállítóhely létrehozásáról. Az új helyszín pedig a Kőbányai úti Északi Járműjavító lesz.

Az Északi Főműhelynek is nevezett javítócsarnok négyszer nagyobb, mint az előző helyszín volt: több mint 20 ezer négyzetméteres. A városligeti helyszínhez képest ezért ide jobban beférnek majd a mozdonyok és kocsik.

Az összesen héthektáros területen új restaurációs és raktározási központ, dokumentumtár, szabadtéri kiállítás is helyet kaphat, valamint itt lehet a nosztalgiajáratok végállomása is - írja az Index. 

A múzeum eddigi helyén, a Városligetben visszaépítik a Pfaff Ferenc tervezte millenniumi pavilont. A pavilonban magyar találmányokra alapozott műszaki csodák palotája lesz majd - írja a hvg.hu.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek