Húsvéti előadások az Eiffelben: ingyenes jegyeket lehet igényelni

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Máthé Zoltán - MTI)

A Magyar Állami Operaház Kőbányai úti Eiffel Műhelyháza már próbaüzemben működik. Az előadásokra ingyenes jegyeket lehet igényelni a jegy@opera.hu e-mail címen.

A Magyar Állami Operaház hagyományaihoz híven a nagyhéten és húsvétkor az ünnepkörhöz kötődő előadásokkal, Bach, Mascagni és Mel Gibson alkotásaival várja a közönséget.

Pietro Mascagni Parasztbecsület című egyfelvonásosát az Operaházban 2014-ben Georges Delnon rendezésében mutatták be, a nagycsütörtökön kezdődő sorozatban a főszerepeket Kamen Chanev (Turiddu), Komlósi Ildikó (Santuzza), Szegedi Csaba (Alfio), Kálnay Zsófia (Lola) és Balatoni Éva (Lucia) alakítja.

A Parasztbecsület legnépszerűbb párdarabja a Bajazzók. A Leoncavallo által személyesen megtapasztalt, megtörtént eseményeket feldolgozó mű Nagyboldogasszony ünnepén játszódik, és egy gyilkosságba torkolló féltékenységi drámát dolgoz fel. Az ugyancsak a Hamburgi Opera művészeti igazgatója által színre vitt darab főszerepeit Kamen Chanev és Marcelo Álvarez (Canio), Létay Kiss Gabriella (Nedda), Alexandru Agache (Tonio), Szappanos Tibor és Balczó Péter (Peppe), valamint Haja Zsolt (Silvio) éneklik. A zenekart a csütörtökön, 25-én, 27-én és 28-án látható előadásokon Kesselyák Gergely vezényli.

Nagypénteken az Erkel Színház ismét rövid időre mozivá alakul, a Bernáth Büfében 21 órai kezdettel vetíti Mel Gibson színész-rendező A passió című alkotását. A 2004-ben bemutatott film Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Monica Bellucci, Hristo Jivkov és Rosina Celetnano főszereplésével látható.

Nagyszombaton és húsvéthétfőn Bach Máté-passiója Félix-Mendelssohn-Bartholdy átiratában idézi fel a keresztutat a Kőbányai úti Eiffel Műhelyházban. Az M. Tóth Géza rendező 2013-ban bemutatott, látványos animációjával kísért oratórium szólista szerepeit Szigetvári Dávid, Kovács István, Fodor Gabriella, Schöck Atala, Megyesi Zoltán és Bakonyi Marcell éneklik. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát Csiki Gábor karigazgató dirigálja.

A húsvét vasárnap hagyományosan Mascagni műveinek jegyében telik az Operában. A koncertszerű Parasztbecsületből, valamint a Messa di Gloriából álló műsort ismét Kesselyák Gergely vezényli, míg az opera szólista szerepeit László Boldizsár, Komlósi Ildikó, Kelemen Zoltán, Kálnay Zsófia és Balatoni Éva éneklik. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek