Veszélyben a yorkik Kőbányán?

Desktop
(forrás: Aprajafalva Yorkimentés Facebook-oldala)

Az Aprajafalva yorkimentés Facebook-oldalán tették közzé az alábbi esetet:

"Kőbányán, a Mélytó mellett ma délután az egyik önkéntesünk a kutyusát sétáltatta, amikor két nagyon rossz kinézetű, nagydarab ember lépett oda hozzá, akik elég erőszakosan próbálták Coco nevű yorki kutyusát megvenni. 

"Jó pénzt" ígértek a gazdinak, elő is vettek egy köteggel. Önkéntesünk jelezte, hogy nem eladó, de erősködtek, hogy márpedig ők megveszik. A gazdi felhívta a figyelmüket arra, hogy számukra a kutyus értéktelen, mert ivartalanított. 

Megőrizte hidegvérét annak ellenére, hogy a két alak nem tett le a vételi szándékról és közelben, elérhető távolságban nem volt ember, aki segíthetett volna ebből a helyzetből kimászni.
Szerencsére épp több autó kanyarodott be az utcába, felkapta a gazdi a kutyust és elindult vele a forgalom felé! Mivel látták és felfogták, hogy segítséget fog kérni, így elrohantak. Egy nagyon rozzant, régi fehér Opel Combi-val voltak. Sajnos úgy állt az autó, hogy a rendszámot nem lehetett leolvasni.

Önkéntesünk azonnal szólt az Állatvédelmi Járőrszolgálat - Kőbányának, akik biztosították segítségük felől. Köszönjük a gyors reagálást és intézkedést!
Vigyázzatok, mert bárhol felbukkanhatnak. Számtalanszor hallani, hogy kitépnek emberek kezéből kutyákat. Sajnos ez megtörténhet, akár fényes nappal is. Vigyázzatok kedvenceitekre, magatokra és kutyasétáltató társaitokra is!" - írták.

Ha ilyet láttok, tapasztaltok, hívjátok a rendőrséget!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?