Törpemalac nevelőszülő lennél? Vár az ELTE Etológiai Tanszéke

Desktop

Az ELTE Etológia Tanszéke törpemalac nevelőszülőket keres egy most induló kutatási projekthez.

Olyan vállalkozó szellemű, kitartó állatbarátokat keresnek, akiket komolyan érdekelnek a minnesotai törpemalacok, rendelkeznek kellő mennyiségű szabadidővel és szívesen szeretnének részt venni egy a világon egyedülálló kísérletsorozatban.

A program lényege, hogy házi kedvencként nevelt törpemalacok vesznek majd részt a családi kutyákkal végzettekhez hasonló etológiai vizsgálatokban – olvasható az ELTE honlapján.

Egyre többen tartanak társállatként törpemalacot, ugyanakkor a szakemberek még nagyon keveset tudnak a szociális képességeikről. Az már mindenki előtt ismert, hogy ezek az állatok tiszták, tanulékonyak, válaszkészek és alkalmazkodóak, de ennél többet szeretnének megtudni a kutatók. Ennek érdekében például éber állapotban elvégzett funkcionális MRI vizsgálatok készülnek majd, hogy még árnyaltabb képet kaphassanak arról, hogy mi is járhat egy malac fejében.

Nyilván most mindenkiben sok kérdés merül fel, ezek egy részére az ELTE honlapján megtaláljátok a választ, valamint Lovas Melinda is szívesen válaszol bármely kérdésre a mimi.lovas@gmail.com címen.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek