Gondoltad volna? Ezek a legnépszerűbb kutyanevek és kutyafajták Kőbányán

Desktop
a kép illusztráció

Statisztika készült arról, hogy milyen nevű és fajtájú (chipelt) kutyákból mennyi van Magyarországon. A statisztika szerint kerületünkben a Lili a legnépszerűbb kutyanév. Yorkshire terriert tartanak a legtöbben és 6847 nyilvántartott fajtatiszta kutya él a kerületben.

Több mint kétmillió chipelt kutya él az országban, hatvan százalékuk fajtatiszta. Országos szinten a legtöbb ember német juhászkutyát tart, csaknem 130 ezres összlétszámmal ez a legnépszerűbb fajta. 

A második legnépszerűbb kutyafajta Magyarországon több mint 82 ezer példánnyal a tacskó. Valamivel  kevesebb (kb. 77 ezer) pulink és közel 65 ezer yorkshire terrierünk van az oszágban.

Budapestet a yorkshire kutyusok uralják, pár kerület kivételével ők dominálnak a fővárosban. Csupán néhány külső kerületben – a XVI., a XXII. és XXIII. kerületekben – nyomják le őket a németjuhászok.

A neveket nézve az látszik, hogy a Buksi a legnépszerűbb kutyanév Magyarországon. A Buksik 80 százaléka keverék, és majdem a háromnegyedük (73 százalék) hím.

Hasonlóan sok Macink van, több mint nyolcvan százalékuk nekik is keverék. A Picurok alig pár száz példánnyal maradtak le hozzájuk képest, 76 százalékuk szintén keverék és majdnem egyforma köztük a hímek és nőstények aránya.

Sok Lilink van, a fajtatiszta kutyák között belőlük van a legtöbb, illetve a fővárosban is belőlük van a legtöbb, a legtöbb területben tarolnak, de a XVI. kerületben a Picurok, a XXI. kerületben a Lizák, a XXII., a XXIII. és a IX. kerületben pedig a Macik megelőzik őket. Túlnyomó többségük nőstény, két százalékuk azonban hím.

A fajtatiszta Rexek több megyében is dominálnak. Többségük (94 százalék) hím, és a német filmsorozat nyomán a legtöbbjük természetesen németjuhász (54 százalék).

Összességében azt látjuk, hogy a fajtatiszta, adatbázisban szereplő magyar ebek között Picur nevű tacskóból van a legtöbb (több mint 2500 példány), nem sokkal vannak lemaradva mögöttük a Buksi névre hallgató pulik (2427 kutya), és szorosan a nyomukban vannak a Morzsinak keresztelt tacskók is (2314 ilyen kutyus van az országban).

Van sok fura kutyanév is, például a hibásan leírt Beethowen, Lessi, Johni, Fiby, Teqila, Snupi, vagy az olyanok, mint a Cupák, Hurka, Einstein és Dali - írja az Index.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?