Még mindig sok a bizonytalanság járás-ügyben

Desktop
7, 8, de akár 23 járás is lehet majd Budapesten, amit nem is biztos, hogy így hívnak majd, lehet, hogy körzeteknek nevezik el őket. Az illetékes államtitkárság szerint önkormányzati feladatokat nem, csak államigazgatási feladatokat vesznek át az új hivatalok.

A járási rendszer kialakítása sem az önkormányzati jogokat, sem pedig a helyi közügyek intézésével kapcsolatos kérdéseket nem érinti – hangzott el a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium mai sajtótájékoztatóján.

81 államigazgatási feladat maradna a jegyzőknél, és 80-at telepítenének át a járási hivatalokra. Információink szerint ez utóbbiakhoz tartoznának a hatósági ügyek (például az építésügy, gyámügy, a szabálysértések és az okmányirodák), míg a kerületeknél maradnának a szociális, a vagyongazdálkodás, az adó és a pénzügy valamint bizonyos mértékig az oktatási ügyek.

A minisztérium szerint a cél az, hogy a polgárok egyetlen helyen, a – 2013 végéig kialakítandó – kormányablakoknál tudják majd elintézni valamennyi ügyüket.

Legkésőbb június 30-áig kell döntést hozni a járások számáról, nyitott kérdés még a budapesti körzetek (járások) száma is.

Ti mit gondoltok a központosított ügyintézésről?

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek