Rossz a kéményed? Kapsz 30 napot, hogy kijavítsd

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Főkétüsz)

Változik a rossz minőségű kéményekre vonatkozó rendelet.

A rendelet szövege eddig  így szólt: ha a kéményseprő a kémény ellenőrzésekor életet és vagyonbiztonságot közvetlenül fenyegető veszélyt észlel, akkor soron kívül, de legkésőbb három munkanapon belül értesíti az első fokú tűzvédelmi hatóságot, valamint - gázfogyasztó készülék esetén - a földgázelosztót is.

Az új szabály szerint, ha a kéményseprő műszaki vizsgálat nélkül működtetett kéményt talál, akkor nem kell azonnal jelentenie azt, feltéve, ha az nem minősül életet és vagyonbiztonságot közvetlenül veszélyeztető szabálytalanságnak. Egy feltételt azonban támaszt a jogszabály: a tulajdonosnak 30 napon belül meg kell rendelnie a kémény műszaki vizsgálatát - írja a napi.hu.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek