Lehetsz lakásbérlő, bérbeadó, vásárló vagy eladó, neked is kedvező változásokat hozott az új év

Desktop

Az idei év jelentős változásokat hozott a lakáspiac különböző szereplői számára – olvasható az portfolio.hu-n. A lakásukat rövid és hosszútávon bérbeadóknak is, valamint a lakást vásárlóknak is kedvezőbb az idei jogszabályi környezet.

A lakásukat bérbeadóknak jelent könnyítést az egészségügyi hozzájárulás - eho - eltörlése, melyet eddig az éves egymillió forintot meghaladó bérleti díj bevétel után kellett fizetni. Ez főként a budapesti ingatlan tulajdonosokat érintette, számukra az új szabályozással gyakorlatilag felére csökken a befizetendő teher,  mivel csak 15 százalék szja-t kell fizetni.

Az ingatlanukat szálláshelyként bérbeadók – airbnb – is kedvezőbben adózhatnak, az eddigi egy helyett, három lakás után van lehetőségük átalányadózást választani.

Jó hír az albérletben élő alkalmazottaknak, hogy az eddigi 51 ezerről közel 83 ezer forintra nőtt az adómentesen adható lakhatási támogatás havi összege.

A lakáseladók és -vásárlók számára jelenthet könnyítést egy törvénymódosítás, amelynek lényege, hogy az eddigi 1 helyett 3 évig vehetik figyelembe illetékalap csökkentésként a korábban eladott lakás árát.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek