Gőgös Gúnár Gedeon – Libabál, Kiugrott a gombóc koncert

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu
Desktop

A Veronaki nagyzenekar koncertje 10.00 és 14.30-kor.
Varga Katalin A Gőgös Gúnár Gedeon írónőjének költeményeit unokája Tarján Veronika, a Veronaki együttes énekesnője és zenekara zenésítette meg és adja elő. 
A koncerten műsoron lesznek  A Gőgös Gúnár Gedeon versei és meséi közül olyan kedvelt és ismert művek, mint a Süt a mama, a Gyuri kakas és a gyík, és a Libabál. A nagy sikerű Gőgös Gúnár Gedeon - Libabál album után, megjelent a második, a Gőgös Gúnár Gedeon - Kiugrott a gombóc… című lemez, amely a zenei és irodalmi anyag folytatása. Ebből az albumból is hallhatók lesznek majd a közkedvelt dalok a kőbányai koncert során. A zenéket Mogyoró Kornél, Fejér Simon Pál és Herr Attila szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a popzene hangzásvilága. A koncert meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát. Ezzel az igazán különleges műsorral az előadók tisztelegnek az írónő élete és munkássága előtt.  

A Móra Kiadónak és a Veronaki zenekarnak köszönhetően Varga Katalin írónő kiváló és nem kevés humorral fűszerezett költeményeit igényes, minőségi és gazdag muzsika formájában ismerhetik meg a mai gyerekek. A lemez és a mesekönyv kapcsolódása egyedülálló és értékes üzenetet hordoz magában: a felmenőink által ránk hagyományozott értékeket és tudást őrizzük kincsként, és ne felejtsük újra és újra csiszolni, hogy fényét még az utókor is csodálhassa! 

A Veronaki nagyzenekar tagjai: 
- Tarján Veronika, a zenekar énekese, mesélője, szövegírója 
- Mogyoró Kornél, a zenekar zenei vezetője, zeneszerzője, ütőhangszerese 
- Horváth András Ádám, a zenekar gitárosa, vokálosa 
- Árkosi Szabolcs, a zenekar harmonikása és vokálosa 
- Herr Attila, a zenekar basszusgitárosa 
- Szokolay Dongó Balázs, fúvós hangszerek 

A zenekar célja, hogy családoknak szóló igényes, szerethető zenét alkossanak. Szem előtt tartják azt is, hogy mire ez a generáció felnő, igényes művészeti alkotásokra nyitott, zeneértő, zeneszerető közönség legyen. A Veronaki zenéje által olyan zenei stílusokat, fordulatokat ismerjenek meg, amitől hallásuk kifinomul, zenei intelligenciájuk fejlődik.  

Belépő: 1600 forint

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?