Három érmet szerzett a kőbányai szervátültetett sportoló a világjátékon

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: trappancs.hu)

Hazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világjátékáról, ahol 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőztek meg egymással.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világjátékán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

Hanyu Zsuzsanna, X. kerületi, 2010 óta vesetranszplantált versenyző 2012 óta tollaslabdázik versenyszerűen, azóta hazai- és nemzetközi versenyeken is állhatott már a dobogón. Emellett elkezdett dartsozni is, ezen a világjátékon ezen a két versenyen indult: mindkettőn sikerrel.

Az egyéni tollaslabda versenyben bejutott az első 8 közé, végül az ötödik helyen fejezte be a játékot, majd női párosban – a szintén veseátültetett budapesti versenyzővel, Tilhof Ingriddel – megszerezték az ezüstérmet.

Az egyéni darts versenyen a hosszú versenynap végén a dobogó harmadik fokára állhatott, majd másnap a tripla mix versenyén az ezüstéremig jutott a magyar darts csapat. 

Zsuzsa így a Szervátültetettek Világjátékáról 2 ezüstéremmel és 1 bronzéremmel térhetett haza - írja a Trappancs Egyesület.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek