Ilyet vettél a gyereknek? Azonnal vidd vissza, balesetveszélyes!

Desktop
fotó:minap.hu

Összesen 26 gyerekbiciklit, gördeszkát, görkorcsolyát és rollert vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem egy átfogó műszaki vizsgálatot követően.

A vizsgált eszközök több mint 40 százaléka volt balesetveszélyes, illetve nem felelt meg a követelményeknek, ezeket kivonták a forgalomból – írja a 24.hu.

17 termék annyira balesetveszélyes volt, hogy azoknál elrendelték a vásárlóktól való visszahívást is.

A kerékpároknál a leggyakoribb hiba a rövid vagy gyenge oldalsó támasztókerék volt, de előfordult a nem megfelelően takaró láncvédő és az olyan markolat, amelyről lecsúszhat a gyerek keze, de akadt olyan bicikli is melyről letört a nyereg.

A gördeszkáknál és a rollereknél a nem megfelelő szilárdság volt a legjellemzőbb hiba, de előfordult csúszós felületű deszka is.

A vizsgált termékek listáját az alábbi linken találjátok, a vásárlóktól való visszahívással jelölt esetekben pedig vigyétek vissza a vásárlás helyére, ahol számla nélkül is kötelesek azt visszavenni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek