Igazi kihívás: lőtér felújítás - bizonyítanak a Knauf szigetelőanyagai

Desktop
(forrás: Knauf)

A Knauf egy budapesti lőtér felújítását vállalta. A B.T.K SE lőtér 2017 őszén nyitotta meg kapuit egy nagy irodaépület alagsorában. A sportlövészek között többen a legmagasabb szintű európai világversenyeken vesznek rész, így hát nem meglepő az évtizedes tapasztalat a hátuk mögött.

A lőtér látogatottsága rendkívüli mértékben növekedett az átvétel óta, több mint 2000 látogatója van. Ennek következtében nyilvánvalóan az irodaegyüttes számára, és a látogatók számára is fontos, hogy megfelelő hangszigetelés legyen beépítve. A lőtér állapota megkívánta, hogy egy nagyobb felújításba kezdjenek, amelyben a hangtechnikát légtechnikát és a világítástechnikát fogják korszerűsíteni, és a külső és belső igényeknek megfelelően megoldani.

Ennek első lépése a hangtechnika. Egy zárt termű lőtérben, ahol nincs megfelelő hangelnyelő anyag. a termek akusztikai tulajdonságai rendkívül rosszak. Ezalatt érhetjük a beszédérthetőséget, a hangtisztasági fokot, valamint az utórezgési időt is, melyek alacsony értékei rendkívül károsak is lehetnek az épületet használók számára. Mindamellett a rendkívüli halláskárosító hatásairól a lőfegyvereknek nem is beszéltünk. Természetesen a megfelelő védőfelszerelés elengedhetetlen egy ilyen sportnál, viszont nem elegendő. A fenti igények, valamint a Heraklith termékkör kiváló akusztikai tulajdonságainak tudatában kerestek fel bennünket, és kérték segítségünket.

A terem szélessége, és hossza sajnos elég nagy korlátott szab abban, hogy milyen anyagot alkalmazunk, mint hangelnyelő tábla. A választás a Heraklith fehércementes kötőanyaggal rendelkező 25mm vastag táblára jutott. Fontos volt, hogy ne vegyen el nagy teret a térből, illetve hogy a termet minél inkább világos színű anyaggal burkoljuk be! Esztétikai szempontból pedig élképzéssel látjuk el, valamint faváz szerkezetre kompakt csavarral fogják rögzíteni.

A kivitelezés várhatóan november első felében fog elkészülni. A fényképek a felújítás előtti állapotot mutatják még.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?