Felújítják a Sportligetet: látványos vízjáték, edzőpark, gördeszka- és bringapálya is épül

Desktop
(forrás: kobanya.hu)

Letették a megújuló Sportliget alapkövét.

A mintegy 22 hektáros területen elkezdődött a Sportliget felújítása az önkormányzat beruházásában. A hatalmas zöldfelület megőrzése mellett többfunkciós pihenőparkot alakítanak ki.

A park egyik fontos része, hogy  fedett foglalkoztató is létrejön. A gyerekek mellett gondoltak az idősebbekre is: ők is kapnak pihenőparkot és lesznek speciális, életkoruknak megfelelő sportolási lehetőségek. A liget felújításával párhuzamosan a park szélén található uszoda felújítása is folyamatban van.

A Sportliget felújítása során az új, központi szociális épületben büfé, vizes blokk és különböző foglalkozások számára kialakított terek jönnek létre. Az akadálymentesen megközelíthető fogadótérre a több korosztály számára alkalmas Máltai típusú játszótér, illetve látványos vízjáték épül. 

A ligetben a jelenleginél sokkal több szabadidős és sportolási tevékenységre lesz lehetőség. A streetball, techball, lábtenisz, műfüves foci és kosárlabda pálya, saját testsúlyos edzőpark, ping-pong asztalok, petangue pályák a legmodernebb fejlesztéssel készülnek. A Pool és plaza típusú gördeszka pálya mellett a kerékpáros pálya 140 méter, a futókör ezer méter hosszú lesz.

A nagyrét mellett szabadtéri színpad, tanösvény, és kutyafuttatók is lesznek. A felújítás során 83 új parkolóhely lesz kialakítva, valamint új közvilágítás és térfigyelő rendszer épül. A beruházás teljes költsége több mint 1 milliárd forint, a munkálatok várható befejezési határideje 2019. december vége.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?