Kőbányai kosárlabdacsarnok: kezdődhet a küzdőtér kialakítása

Desktop
Látványterv (forrás: kobanya.hu)

A Harmat Általános Iskola udvarán új kosárlabdacsarnok épül. A beruházás 610 millió forintba kerül, melyhez az önrészt a kőbányai önkormányzat biztosította.

Már megépültek a falazott- és tetőszerkezetek, elkészültek a gépészeti alapszerelések, a villámvédelmi hálózat és a távhő központ is. Jelenleg az elválasztó kartonok szerelése és a homlokzati hőszigetelés zajlik. Hamarosan helyükre kerülnek a nyílászárók és kezdődik a küzdőtér kialakítása - írja Kovács Róbert polgármester a Facebookon.

A Harmat Általános Iskola területén épülő új sportlétesítmény, a Darázsfészek Kosárlabda Csarnok külön is megközelíthető lesz. A csarnokban a kosárlabdapálya méretű küzdőtér mellett helyet kap négy, egyenként húsz fős öltöző, két, két-két fő számára elegendő mozgássérült öltöző, két edzői öltöző (valamennyi mosdóval és zuhanyzóval), továbbá egy szertár, egy orvosi szoba, valamint egy közösségi szoba, ahol akár tanulhatnak, leckét is írhatnak a gyerekek. Az akadálymentes csarnok alkalmas lesz akár országos szintű versenyek lebonyolítására is. 

A kőbányai Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia a hazai kosárlabda-utánpótlás egyik erős bázisává nőtte ki magát az utóbbi években. A kosárlabdázó gyerekek száma az elmúlt években a duplájára nőtt a kerületben, ezért is szükséges az új sportcsarnok.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek