Kipróbálhatod az újjávarázsolt Sportliget újdonságait a juniálison!

Desktop

A 22 hektáros Sportligetet felújítja az önkormányzat. A felújítás első üteme befejeződött: az újjávarázsolt parkot június 13-án, csütörtökön adják át. Délelőtt 10 és délután 2 óra között ingyenes programokkal - sportversenyekkel és bemutatókkal - várják a kerületieket a Sportligetben.

Az első ütemben streeball, teqball, lábtenisz pálya, műfüves foci- és kosárlabdapálya és petanque pálya épült, valamint új pingpongasztalokat helyeztek ki. A terület akadálymentesen megközelíthető.

A tervek között szerepel, hogy fedett foglalkoztatót is kialakítanak a területen. A gyerekek mellett gondoltak az idősebbekre is: ők is kapnak pihenőparkot és lesznek speciális, életkoruknak megfelelő sportolási lehetőségek. A liget felújításával párhuzamosan a park szélén található uszoda felújítása is folyamatban van.

A Sportliget felújítása során az új, központi szociális épületben büfé, vizes blokk és különböző foglalkozások számára kialakított terek jönnek létre. Az akadálymentesen megközelíthető fogadótérre a több korosztály számára alkalmas Máltai típusú játszótér, illetve látványos vízjáték épül. 

A ligetben a jelenleginél sokkal több szabadidős és sportolási tevékenységre lesz lehetőség. A streetball, techball, lábtenisz, műfüves foci és kosárlabda pálya, saját testsúlyos edzőpark, ping-pong asztalok, petangue pályák a legmodernebb fejlesztéssel készülnek. A Pool és plaza típusú gördeszka pálya mellett a kerékpáros pálya 140 méter, a futókör ezer méter hosszú lesz.

A nagyrét mellett szabadtéri színpad, tanösvény, és kutyafuttatók is lesznek. A felújítás során 83 új parkolóhely lesz kialakítva, valamint új közvilágítás és térfigyelő rendszer épül. A beruházás teljes költsége több mint 1 milliárd forint, a munkálatok várható befejezési határideje 2019. december vége.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek