Hív a sötétség! Ki lesz az alvilág ura Kőbányán?

Desktop
(forrás: underworldkupa.hu)

Augusztus 10-én, szombaton újra kitárulnak Kőbánya mélybe vezető kapui, hogy a vállalkozó kedvű mountain bike-osok eldöntsék, hogy ki lesz az alvilág ura 2019-ben.

A Kőbánya alatti járatrendszer a valamikori Pannon-tengerből visszamaradt mészkő bányászata során alakult ki - ezekről először IV. Béla magyar király 1244-ben kelt oklevelében tesznek említést. A kitermelt mészkő számos híres budapesti építmény alapanyagául szolgált, így a Lánchíd, az Akadémia és az Országház építéséhez is innen vitték a puha, könnyen faragható köveket. A hátramaradt hatalmas pincerendszer teljes hossza több mint a 30 km, és még ma is vannak feltérképezetlen részei.

A MOFÉM Underworld Kupát a Maglódi úton található Merkapt Maraton Sportközpontban rendezik meg, illetve a sporttelep alatt található fésűs elrendezésű járatrendszerben.

A földalatti mountain bike verseny egy körpályán, öt futamban kerül lebonyolításra. A földalatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége 1,5 és 8 méter között változik, de a legszűkebb ponton egy 80 cm szélességű vasajtón is át kell majd haladni - írják a szervezők.

A pincerendszer terhelhetősége miatt csak korlátozott számban van lehetőség az indulásra, így mindenképpen tanácsos előnevezni, a futamok telítettsége a rendezvény honlapján aktuálisan nyomon követhető. További információ a rendezvény oldalán olvasható. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?